Onderkeldering

is het bewoonbaar maken van de aanwezige kruipruimte onder woningen en is een specialistische ingreep waar veel vakkennis voor nodig is. Vroeger begon men gewoon te graven met de schep en emmers of kruiwagens. Dat is nu niet meer voor te stellen ondermeer vanwege de Arbo-wetgeving en de regelgeving en vele andere zaken waar u nu aan moet voldoen voor een veilige onderkeldering.

 

Regelgeving:
Inmiddels is de regelgeving voor arbo en veiligheid aangescherpt en heeft u altijd een gemeentelijke vergunning nodig voor deze verbouwing. Wist u dat een archeologisch onderzoek noodzakelijk is in Nijmegen als de ruimte groter is dan 50m2? Deze onderzoekkosten zijn meestal voor rekening van de opdrachtgever. Maar wist u ook dat het te verwijderen zand door een BRL gecertificeerd bedrijf moet worden afgevoerd? Een BRL 9335 Protocol 2 is de beoordelingsrichtlijn voor het milieuhygiƫnisch keuren van partijen grond uit projecten in het kader van het besluit bodemkwaliteit.

Veiligheid:
Voordat wij beginnen brengen wij de situatie goed in kaart ondermeer door foto en video beelden van het te onderkelderen object maar ook van de aangrenzende panden. Vooraf maken wij een nul meting. Na het beƫindigen van de werkzaamheden maken wij een nieuwe meting. Als erkent bouwbedrijf zijn wij ondermeer lid van Bouwgarant. Hierdoor zijn mogelijke schade als gevolg van de werkzaamheden uitstekend verzekerd en komt u nooit voor onaangename verassingen te staan. Dat is een hele geruststelling!

Funderingsplaat:
Door onze jarenlange ervaring in onderkeldering en het blijven investeren in nieuwe producten, hebben wij een funderingsplaat ontwikkeld, op deze funderingsplaat wordt met een speciaal ontwikkelde specie voor betonsteen meerdere lagen lijm aangebracht. Hierdoor is de kans op krimp en scheuren sterk gereduceerd. Bovendien dienen hierdoor maar 2 specielagen te worden aangebracht en kan er daardoor aanmerkelijk sneller worden gewerkt.

Afbouw:
Uw nieuwe ruimte kan elke gewenste leef functie krijgen bijvoorbeeld een grote sauna ruimte voorzien van meerdere doucheruimtes en toilets. Ook is het mogelijk een keuken te installeren in deze ruimte of desgewenst een extra slaapkamer of extra leefruimte. Uiteraard nemen wij dat vooraf goed met u door. Doormiddel van een pomp kan het afvalwater worden afgevoerd naar de bestaande riolering. Gemiddelde ruwbouw tijd is 5 tot 7 weken. De afbouw tijd is afhankelijk van uw wensen.

Deze werkzaamheden zijn zeer specifiek en moet voldoen aan diverse lokale en landelijke regelgeving.
Zo moet de gemeente een vergunning vrijgeven voor uw onderkleding
Wij zijn ondermeer gespecialiseerd in het aanleggen van kelders onder al bestaande woningen. Dit soort projecten vereisen de nodige vakkennis, ervaring, vakkundig beleid en de juiste specifieke materialen evenals de juiste vergunning aanvragen. Wij hebben zowel het materiaal als de professionals in huis om voor u een fraaie kelder op maat te bouwen

Onderkeldering: